Qigong

Qigong er et kinesisk ord."Qi" betyr energi, liv, livsenergi. Gong betyr arbeid. På dette kurset satser vi på enkle øvelser som alle kan gjøre hjemme når de har lært dem. 

Kurset inneholder:

Avspenning

Oppmerksomt nærvær

Pust

Løse opp stagnasjoner

Energi

Kurset egner seg for alle, også eldre og mennesker med helseplager og lite energi. Du må klare å komme deg opp og ned fra gulvet og sitte på gulvet.

 

Instruktør Magnhild Bugge

Relevant kompetanse

Deltatt på qigongkurs siden 1996

Sertifisert taijiquan instruktør med Pamela Hiley i 2006

Sertifisert instruktør i Great Stork med Erik Skjervagen 2010

Kurs i medisinsk qiogong/Biyun med Anne-Marie Giørtz og Fan Xiulan, Sheng Zhen med Li Jun Feng, Nei Ging Gong med James Nystedt, Tai Chi Qigong med Peter Deadman, qigong sommerleir i England med Daverick Legget mm.

Annen bakgrunn

Sykepleier og akupunktør, jobber som akupunktør på Kolbotn Medisinske Senter og som lærer og veileder på akupunkturstudiet ved Norges Helsehøyskole

Tidligere ansatt som sykepleier og akupunktør ved smerteklinikken på Ahus, ansvar for Mestringskurs for smertepasienter i flere år

Spesielt interessert i hvordan vi kan leve med smerter og stress og søvnproblemer.

Har studert  statsvitenskap og sosialantropologi som har vært berikende uten å gi noen økonomisk uttelling.  Har også jobbet som journalist.

Jeg har hatt det travelt i mange år. Når jeg har det travelt prioriterer jeg søvn og hvile, men når jeg får tid begynner jeg med trening, qigongog og taiji men også kondisjon og styrke. Husarbeid er ikke min sterkeste side.

 

Min reise

Jeg begynte akupunkturstudiet som realist og skeptiker. Jeg måtte utforske qigong som er trening for å få erfaring med qi, livsenergien i alt. Gjennom teori og praksis som akupunktør og qigongutøver vet jeg nå at dette er et helhetlig system for å forstå mennesker i balanse og hvordan plager oppstår. Det er ikke lenger noe jeg tror, det er noe jeg vet. Du kan lære mye av å lese i en kokebok men det er ikke før du har laget maten at du vet hvordan den smaker.